Сша Covid-19 медицина коронавірус лікування ліки Сша

Covid-19 повертається? Зафіксований новий штам «Пірола»: подробиці

Сейчас читают: 736
womo.ua

У Європі зафіксовано низку випадків зараження новим штамом коронавірусу — ВА.2.86, який отримав назву «Пірола». Він є підштамом «Омікрона» і може бути ще заразнішим та з важчим перебігом хвороби.

Про це пише The Guardian. За словами джерела, у всьому світі знову фіксують підвищення чисельності інфікованих Covid-19, а у ВООЗ підкреслюють серйозність ситуації.

Водночас, і в США ще з початку липня зростає кількість людей, які відправляються до реанімації з COVID. Крім того, зросла кількість смертей серед заражених коронавірусом. Читайте також: COVID-19 поширився через витік з лабораторії у Китаї — ФБР Європейський центр контролю та профілактики захворювання інформує, що основною причиною підвищення захворюваності в Європі є сезон відпусток та подорожей, а також послаблення імунного захисту у населення. Читайте також: В Україні компанія «Дарниця» виготовлятиме ліки проти коронавірусу За даними міжнародних органів охорони здоров’я, у цього вірусу зафіксовано високий рівень мутацій.

Передбачається, що могло статися до 30 змін у білковій структурі вірусу. Це може означати, що наявні вакцини можуть бути недостатньо ефективними у боротьбі з цим штамом коронавірусу. Читайте також: У Нідерландах розробили застосунок для визначення коронавірусу по голосу Американський епідеміолог Деніс Неш заявив, що новий варіант коронавіруса здатен обходити імунітет, що підвищить ймовірність зараження.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA