Дания Данія материнство вагітність жінки права жінок Дания Данія

Гренландські жінки судяться з Данією через примусову контрацепцію: подробиці

Сейчас читают: 540
womo.ua

67 ґренландських жінок судяться з Данією через те, що їм без їхньої згоди або відома поставили внутрішньоматкову спіраль. Про це пише The Guardian.

Зазначається, що у період з 1966 до 1970 року жінкам ставили внутрішньоматкову спіраль, намагаючись таким способом скоротити населення Ґренландії.

Деякі з позивачок стверджують, що їм ставили внутрішньоматкову спіраль у 13-річному віці. Кожна з них вимагає компенсації в розмірі 300 тисяч данських крон (майже 43 тисячі доларів). Читайте також: Королева Данії позбавила Премію Андерсена патронату через росіян в журі У 2017 році психологиня й правозахисниця Наджа Ліберт стала першою жінкою, яка поскаржилася на таку політику Данії.

Вона розповіла, що їй без її згоди поставили внутрішньоматкову спіраль під час шкільного огляду. Ліберт звинуватила державу в цілеспрямованій стерилізації. Читайте також: У Тайвані померла остання відома «жінка для втіх» За її словами, дівчата не отримували належного догляду після встановлення спіралі, внаслідок чого в деяких виникали проблеми зі здоров’ям чи навіть безпліддям.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA