Дмитро Лубінець діти війна в Україні Дмитро Лубінець

Без батьківського піклування в Україні залишилися понад 10 тисяч дітей: подробиці

Сейчас читают: 890
womo.ua

З початку повномасштабного вторгнення росії без батьківського піклування в Україні залишилися 10 153 дитини. Про це у Телеграмі повідомив Уповноважений ВР із прав людини Дмитро Лубінець.  Читайте також: Міністерка закордонних справ Німеччини закликала росію повернути викрадених українських дітей: деталі За його словами, уряд, діючи в найкращих інтересах дитини, у 2022 році спростив процедуру влаштування під опіку чи піклування дітей, які опинилися без батьків у воєнний час.

Для цього до служби у справах дітей за місцем проживання особи, яка хоче взяти під опіку (або за місцем виявлення дитини) потрібно подати низку документів, серед яких: заяву; копію паспорта громадянина України; документи, що підтверджують сімейні, родинні зв’язки особи з дитиною; довідку від нарколога та психіатра про відсутність перебування на обліку. Читайте також: Наражали на небезпеку дітей: керівництво будинку-інтернату на Буковині притягнуть до відповідальності Разом із цими документами слід подати й довідку про наявність чи відсутність судимості, видану територіальним центром із надання сервісних послуг МВС за місцем проживання заявника або через портал «Дія».

Якщо цю довідку отримати неможливо, кандидат в опікуни має подати заяву про відсутність притягнення його до кримінальної відповідальності за низку злочинів: проти життя та здоров’я, волі, честі та гідності, статевої свободи та статевої недоторканності особи, проти громадської безпеки, громадського порядку та моральності тощо.

Опікун чи піклувальник також має вказати у заяві, що він немає непогашеної чи не знятої в установленому законом порядку судимості за вчинення інших злочинів. Читайте також: У Британії судили 33-річну медсестру — серійну вбивцю немовлят: шокувальні подробиці Уповноваж

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA