пенсия права жінок вибір редакції

Чого бракує жінкам у Конституції України: рівної оплати праці, права на аборти, просте всиновлення та пенсійний захист

Сейчас читают: 356
womo.ua

Хоча експерти часто нахвалюють Конституцію України, визнаючи її однією з найкращих у світі, але про жінок в Основному законі не так вже і подбали.

Цим активно користуються парламентарі та урядовці. Шантаж жінок з боку політиків недолугими законопроєктами та постановами  набрав вже таких обертів, що передсвяткове опитування Womo.ua  «Чого бракує жінкам у Конституції України?» перетворилось на серйозну розмову про щоденні жіночі тригери, які забирають в українок останні сили.

Лариса Кобелянська  – кандидатка філософських наук, доцентка, координаторка Громадської ради з гендерних питань при МФО «Рівні можливості»  у ВР України – розглядає, яких новел в Конституції не вистачає, які статті потребують удосконалення, оскільки існуючі формулювання призводять до стресів і обмежують майбутнє жінок.

11 квітня 2016 року Лариса Кобелянська стала Координаторкою Громадської ради з ґендерних питань Які чинні норми Основного закону потребують редагування через низьку ефективність щодо захисту прав жінок? З часу прийняття Конституції України у 1996 році життя внесло багато коректив.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA