Україна Родина психологія жінки ґендерна рівність вибір редакції Україна

“Бар’єри беруть початок з традицій” — ромська активістка про множинну дискримінацію та гендерне насильство

Сейчас читают: 399
womo.ua

100 000 ромів виїхали до інших країн після повномасштабного вторгнення рятуючись від війни. Їх найпоширеніші труднощі —  мова ворожнечі, етнічний профайлінг, дискримінація та відсутність документів.

Для  тих, хто залишився, війна посилила проблеми, які й раніше існували: бідність, соціальне забезпечення громадян. Ромська активістка та правозахисниця Олександра Коряк повернулась в Україну, щоб дослідити гендерно зумовлене насильство в ромських громадах під час війни.

Розповідає про проблеми ромської жінки та особистий досвід дискримінації.   Ви довго працюєте з темою правозахисту ромської спільноти.

Розкажіть про ситуацію до початку повномасштабного вторгнення: з якими основними проблемами стикалися представниці (і представники) громади? Я сама представниця ромської спільноти, і вже понад 10 років займаюся питаннями дотримання її  прав.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA