психологія вигорання

Як не потрапити в «пастку» вигорання?

Сейчас читают: 908
womo.ua

Поняття вигорання тісно пов’язане в першу чергу з емоційним виснаженням,  вперше воно було введено американським психологом Гербертом Фрейденбергом у 1974 році.

Багато людей пов’язує вигорання з професійним вигоранням, проте не варто забувати, що дуже часто вигорання починається саме вдома, спровоковане різними факторами:  недосипання погані родинні стосунки тривалий стрес незбалансоване харчування погані звички Чи можна запобігати вигоранню?

Олена Аль-Караді, перекладач, психотерапевт Не тільки можна, але й потрібно. Вигорання – це також порушення балансу між «віддавати» та «отримувати», коли віддаєте значно більше, ніж отримуєте.

Воно схоже на малий заряд батареї, яку лише потрібно підзарядити, і все запрацює, як новеньке. Відома психологиня Джін Сегал, авторка багатьох книжок з психології, дає нам   «путівник», який допомогає зрозуміти, що ви на шляху до вигорання: кожен день ви відчуваєте, як поганий день турбота про роботу чи домашні справи завдають вам клопоту, та здаються марними  ви весь час виснажені більшу частину свого дня ви проводите над виконанням завдань, які здаються вам важкими або нудними та непотрібними  ви відчуваєте, що все що ви робите не має користі та не цінується От же помітивши в себе ці ознаки, треба почати працювати над униканням пастки «вигорання».

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA