здоров'я діти психологія війна поради новини

Як говорити з дітьми про війну: поради психологині гарячої лінії МОМ

Сейчас читают: 502
womo.ua

Широкомасштабне вторгнення змінило життя кожного українця. За даними Міжнародної організації з міграції (МОМ), станом на червень 2023 року в статусі внутрішньо переміщених осіб залишається орієнтовно 5 088 000 людей, за кордон виїхало орієнтовно 5 949 000 осіб.

За підрахунками МОМ, 4 757 000 людей повернулися до звичних місць проживання після певного періоду переміщення. Часто у поточних справах та рутині воєнного життя дорослі забувають говорити про війну з дітьми, попри нагальну потребу в цих розмовах.  Чому з дітьми необхідно говорити про війну? Діти належать до категорії людей, які потребують більшої уваги під час довготривалого перебування в стресових ситуаціях.

Їм необхідні емпатія, співпереживання та увага від батьків. Тому дорослі мають усвідомлено планувати свій час та створювати для дітей безпечний простір, в якому вони можуть проговорювати свої думки, переживання.

Ділитися особистим досвідом життя у період війни важливо. Наприклад, це можуть бути розмови у дитячому ліжку перед сном або в парку, який ви відвідуєте всією родиною.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA