Сша Україна наука BBC Космос NASA Сша Україна

Вперше на Місяць полетить жінка — NASA

Сейчас читают: 430
womo.ua

NASA назвала астронавтів, які полетять до Місяця. Серед них — перша жінка. Про це передає BBC Україна. Космічна агенція США NASA назвала чотирьох астронавтів, які повернуть людство на Місяць після 50-річної перерви.

До складу команди Artemis II увійшли троє американців — Віктор Гловер, Крістіна Геммок Кох і Рід Вайсман — та один канадець Джеремі Гансен. Читайте також: Загибель операторки Галини Гатчинс: суд виніс перший вирок Читайте також: Жіноча збірна України з пляжного футболу вперше увійшла до п’ятірки команд світу Зазначимо, що 43-річна Крістіна Кох стане першою жінкою-астронавткою, яка коли-небудь брала участь у місії на Місяць.

Вона вже залишила слід в історії у жовтні 2019 року, коли разом зі своєю колегою-астронавтом Джесікою Мер здійснила перший спільний вихід у відкритий космос, в якому були лише жінки.

Також Кох є авторкою рекорду з найдовшого польоту жінки в космос — 328 днів. Фото: Вікіпедія Читайте також: Американська журналістка отримала премію «Ґрейсі» за висвітлення війни в Україні Додамо, що місія Artemis II має відбутися у 2024 році, чотири астронавти вирушать у космос для обльоту Місяця, після чого повернуться на Землю.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA