місто Вікторія волонтерка Вікторія Амеліна місто Вікторія

Володимир Зеленський нагородив посмертно письменницю Вікторію Амеліну

Сейчас читают: 540
womo.ua

З нагоди Дня соборності президент відзначив державними нагородами культурних діячів України. Серед них – письменниця Вікторія Амеліна, зазначається в указі на сайті голови держави.

Авторка романів «Синдром листопаду, або Homo Compatiens» та «Дім для Дома» була волонтеркою йгромадською діячкою. Її твори потрапляли до коротких списків національних та міжнародних премій: «ЛітАкцент року – 2017», Премії міста літератури ЮНЕСКО, Європейської літературної премії та інших.

Від початку повномасштабного вторгнення багато працювала на деокупованій території Україні. У 2021 році Вікторія Амеліна стала співзасновницею Нью-Йоркського літературного фестивалю, метою якого стала популяризація української літератури.

Влітку 2022-го року письменниця приєдналася до правозахисної організації Truth Hounds. Разом із командою вона документувала воєнні злочини на деокупованих територіях на сході, півдні та півночі України. Читайте також: Розстріляне відродження: 19 найкращих цитат Вікторії Амеліної 27 червня 2023 року в Краматорську Вікторія Амеліна супроводжувала делегацію колумбійських журналістів та письменників.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA