Украина Нью-Йорк місто Вікторія місто Краматорськ смерть книги жінки вбивство війна в Україні Украина Нью-Йорк місто Вікторія місто Краматорськ

росія вбила відому українську письменницю Вікторію Амеліну: деталі, біографія та книги

Сейчас читают: 509
womo.ua

Українська письменниця Вікторія Амеліна померла від важких поранень, отриманих унаслідок ракетного удару рф по кафе “Ріа піца” в Краматорську 27 червня.

Про це повідомляє PEN Ukraine. Зазначимо, що 1 липня 2023 року через поранення несумісне з життям, спричинене ракетним ударом російських окупантів, обірвалось життя Вікторії Амеліної, яка 27 червня в Краматорську супроводжувала делегацію колумбійських журналістів та письменників. Читайте також: Українська письменниця Вікторія Амеліна важко поранена після ракетного удару по Краматорську Також повідомляється, що найближчим часом рідні повідомлять про час та місце прощання з Вікторією у Києві та Львові. Яка була Вікторія Амеліна? Вікторія Амеліна — українська письменниця й громадська діячка, яка дебютувала у літературі у 2014 році романом «Синдром листопаду, або Homo Compatiens».

Її роботи потрапляли до коротких списків національних та міжнародних премій: «ЛітАкцент року – 2017», Премії міста літератури ЮНЕСКО, Європейської літературної премії та інших.

Вікторія є лавреаткою літературної Премії імені Джозефа Конрада-Коженьовського (2021) та засновницею Нью-Йоркський літературного фестивалю, що відбувався в селищі Нью-Йорк у Бахмутському районі Донецької області. Читайте також: Українська парамедикиня й поетка Єлизавета Жарікова зазнала поранення під Бахмутом Тексти Вікторії Амеліної публікувалися в перекладах польською, чеською, німецькою, нідерландською та англійською мовами.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA