України Володимир Зеленський Володимир Зеленський Ярослав Железняк декрет вагітність вагітні вагітність під час війни України Володимир Зеленський Володимир Зеленський Ярослав Железняк

Володимир Зеленський підписав закон про визначення початку декретної відпустки: подробиці

Сейчас читают: 270
womo.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт №9271, який дозволяє жінкам самостійно визначати початок декретної відпустки.

Про це у середу, 26 липня, повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram. Відтепер жінки зможуть частково або повністю переносити відпустку, яка надається до пологів, на період після пологів.

Водночас загальна тривалість відпустки, передбачена законодавством, не змінюватиметься — 126 календарних днів або 140 календарних днів у разі народження двох і більше дітей і в разі ускладнення пологів. Читайте також: В Україні жінки зможуть самостійно визначати початок декретної відпустки Читайте також: Кожна шоста людина у світі страждає від безпліддя — дослідження ВООЗ Якщо жінка не бажає розпочинати цю відпустку пізніше або ж наявні медичні протипоказання, діятиме «стандартний» розподіл днів відпустки до та після пологів, наголосили автори проєкту закону. Читайте також: WoMo-знахідка: український бренд Joko Blend та його антицелюлітне бандажне обгортання Додамо, що подібний підхід щодо відпусток діє, зокрема, в Ірландії, Бельгії, Великій Британії, Німеччині, Швеції, Польщі, Данії.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA