Сша Ирак Азербайджан Игил Ірак жінки права жінок голодування Сша Ирак Азербайджан Игил Ірак

В Іраку понад 400 жінок-в’язнів оголосили голодування: подробиці

Сейчас читают: 561
womo.ua

Понад 400 жінок голодують у вʼязниці суворого режиму в Іраку. Їх тримають під вартою за приналежність до терористичного угруповання «Ісламська держава», також відомого як ІДІЛ.

Про це повідомляє BBC. У вязниці «Русафа» утримують жінок, які відбувають покарання за різні злочини. Жінки, з якими поспілкувалися журналісти видання, стверджували, що їх утримували по 40 осіб у камері, часто били й жорстоко з ними поводилися.

Також вони кажуть, що суди над ними були несправедливими, адже їм загрожує від 15 років ув’язнення до довічного перебування за ґратами. Читайте також: Потрібно 300 років, аби зникли дитячі шлюби — ЮНІСЕФ Голодування жінки розпочали на знак протесту проти винесених їм вироків, а також умов утримання.

Відомо, що серед них є громадянки Туреччини, Азербайджану, України, Сирії, Франції, Німеччини, США та росії. Жінки заявили, що не мали жодних контактів зі своїми посольствами, а дипломатичні представники не були присутні на багатьох судових процесах над обвинуваченими.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA