На Каннський Афганистан Іран Ірак кинофестиваль Каннский кинофестиваль фільми кіно кінопремія На Каннський Афганистан Іран Ірак

На Каннському кінофестивалі показали фільм про життя жінок в Афганістані

Сейчас читают: 548
womo.ua

На Каннському кінофестивалі презентували документальний фільм Bread and Roses («Хліб і троянди») про життя афганських жінок під владою «Талібану», спродюсований акторкою Дженніфер Лорен.

Про це повідомляє BBC. За словами джерела, стрічка знята компанією Excellent Cadaver, яку Дженніфер Лоренс створила у 2018 році разом зі своєю подругою, кінопродюсеркою Джастін Чіарроккі.

Також до створення фільму долучилась афганська режисерка, співзасновниця незалежної кабульської виробничої компанії Afghan Doc House Сахра Мані.

Режисерка знімала жінок за допомогою прихованих камер і просила їх також знімати своє життя на телефон. Читайте також: За мужність та опір уряду: ув’язнена активістка з Ірану отримала премію PEN America 2023 Документальний фільм «Хліб і троянди» розповідає про повсякденне життя трьох афганок протягом кількох тижнів після захоплення країни «Талібаном».

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA