New York фестиваль кіно війна в Україні New York

Українська стрічка «Сірі бджоли» потрапила на міжнародний кінофестиваль

Сейчас читают: 442
womo.ua

Художній фільм було знято за однойменним романом українського письменника Андрія Куркова. Тепер він братиме участь у 53-му Роттердамському міжнародному кінофестивалі, який відбудеться з 25 січня по 4 лютого 2024 року.

Про це повідомляє Українська кіноакадемія. Роман Андрія Куркова «Сірі бджоли» про війну на Донбасі увійшов до списку Найкращих книг 2022 року за версією американського тижневика The New Yorker.

Тож режисер стрічки вирішив перенести події із сторінок книги на великий екран. Дмитро Мойсеєв вже відомий глядачам за картинами «Час хризантем» і «Такі красиві люди».

Його нова стрічка «Сірі бджоли» присвячена подіям, які відбувалися на сході України в 2014 році. Вона номінована в основній конкурсній програмі Tiger competition. Читати також: Документальна стрічка «Звідки куди» нагадує світу про війну в Україні За сюжетом два головних героя – пенсіонери, що з дитинства не могли порозумітися між собою.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA