Срср кинофестиваль фільми українське кіно кіно Держкіно кінопремія Срср

Варшавський міжнародний кінофестиваль 2023: які українські фільми отримали нагороди

Сейчас читают: 245
womo.ua

З успіхом та нагородами завершився 39-й Варшавський міжнародний кінофестиваль, який цього року проходив з 5 по 15 жовтня. Про це пишуть у Держкіно.

Цьогоріч у рамках фестивалю представили 9 українських фільмів, з них 3 створені за державної підтримки: «Дім за склом» — режисера Тараса Дроня (міжнародний конкурс), «БожеВільні» — режисера Дениса Тарасова (конкурс перших/других фільмів), «Залізні метелики» — режисера Романа Любого (конкурс документальних фільмів). Читайте також: Національна кінопремія «Золота Дзиґа» оголосила лонглист номінантів за два роки Серед цьогорічних переможців — нагороду за найкращий повнометражний документальний фільм отримали режисери словацько-чесько-української копродукційної стрічки «Фотофобія» — Іван Остроховській і Павол Пекарчик.

Стрічка «Фотофобія» розповідає про 12-річного Нікі, який з родиною живе на станції харківського метро. Тут вони ховаються від війни.

Саме тому для сім’ї Нікі денне світло — синонім смертельної небезпеки, й хлопчику не дозволяють виходити назовні. Блукаючи покинутими вагонами й заповненими платформами, Нікі зустрічає 11-річну Віку, і перед ним відкривається новий світ.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA