навчання кіноіндустрія Перші

Заняття в укриттях і перші кроки в кіно під час війни: як у 2023-му працювала провідна українська кіношкола

Сейчас читают: 954
womo.ua

Навчання під час великої війни – українці вже довели, що це можливо. Здобувати нові знання під звуки повітряної тривоги, проводити заняття онлайн через обстріли, ставати фахівцями в тій чи іншій галузі, попри будь-що – такою зараз є реальність для тих, хто навчає, і тих, хто навчається.

Альона Тимошенко, директорка Української Кіношколи – провідної кіношколи, яка вже понад сім років виховує нове покоління українських кінематографістів – спеціально для WOMO розповідає, як команда справлялася з цим у 2023-му році і загалом як це – навчати кіно в той час, коли триває повномасштабна війна.

Зізнаюсь: коли в Україні розпочалась повномасштабна війна – були думки закрити Кіношколу. Звідусіль лунали питання: кому зараз потрібна кіноосвіта?

Я всерйоз розглядала варіант здатися, закрити школу, розпустити команду і студентів. Проте у мене та команди була особиста відповідальність перед тими, хто в нас навчається.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA