нагорода

Статуетку Букерівської премії назвали Айріс: подробиці

Сейчас читают: 810
womo.ua

Букерівська премія відродила нагороду, якою раніше відзначали її лауреатів – оригінальну статуетку авторства дитячого ілюстратора Яна Пеньковського.

І за допомогою голосування обрала для неї назву — Айріс. Про це йдеться на сайті Booker Prize Foundation. Читайте також: У Києві пройде книжково-театральний фест: подробиці Зазначимо, понад 800 осіб запропонували та подали імена на конкурс, серед яких були найрізноманітніші автори минулого та сучасності, персонажі великих літературних творів і навіть античні богині та музи.

До короткого списку імен увійшли: Берні, Беріл, Айріс, Мінерва, Калліопа та Джаніна. Із сотень робіт журі вибрало шість імен для публічного голосування. Читайте також: Український документальний фільм «Ми не згаснемо» отримав нагороду у Празі: подробиці Також додамо, що найбільшу кількість голосів набрало ім’я Берні – на честь Бернардін Еварісто, першої темношкірої жінки, яка стала лауреатом премії у 2019 році.

Сама письменниця запропонувала назвою вшанувати одну з величних письменниць минулого. Читайте також: ЮНЕСКО надасть кошти на відбудову музею Григорія Сковороди на Харківщині Тож фонд Букерівської премії вирішив назвати статуетку іменем, яке потрапило на друге місце за кількістю голосів – Айріс, на честь британської письменниці Айріс Мердок, лауреатки премії 1978 року за роман «Море, море».

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA