Люксембург місто Великое Герцогство Люксембург контрацепция жінки жіноче здоров’я новини Люксембург місто Великое Герцогство Люксембург

У Люксембургу відшкодовуватимуть витрати на контрацепцію: подробиці

Сейчас читают: 107
womo.ua

З 1 квітня 2023 року в Люксембурзі засоби контрацепції стануть повністю безплатними, включно з таблетками для екстреної контрацепції.

Про це пише Luxembourg Times. Зазначається, що люди отримуватимуть повне відшкодування за таблетки для екстреної контрацепції, навіть якщо у них немає рецепта.

Повністю безоплатними будуть: протизаплідні таблетки, екстрена контрацепція, контрацептивні пластирі та кільця, ін’єкції, імплантати, спіраль, а також вазектомія й перев’язка маткових труб, повідомили в уряді. Читайте також: Українські дівчата-підлітки не говорять з батьками про жіноче здоровʼя — дослідження Однак це законодавство не поширюється на чоловічий презерватив, який також використовується для профілактики захворювань, що передаються статевим шляхом. Читайте також: Біженки з України дедалі частіше стикаються із сексуальною експлуатацією в Європі — дослідження Національний фонд медичного страхування Люксембургу CNS відшкодовує 80% вартості за певні контрацептиви для жінок віком до 30 років.

З 1 квітня відшкодування вже буде 100%, а список контрацептивів, за які можна отримати відшкодування, розширять й скасують будь-які вікові обмеження.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA