Україна місто Маріуполь аборт суд згвалтування сексуальне насильство законопроєкт Україна місто Маріуполь

Запобігання насильству стосовно жінок: у Раді зареєстрували новий законопроєкт

Сейчас читают: 447
womo.ua

Депутати Верховної Ради зареєстрували законопроєкт №9093, згідно з яким справи про зґвалтування, домашнє насильство, примусовий аборт чи стерилізацію можна буде відкривати без згоди потерпілих.

Про це повідомила нардепка й громадська діячка Інна Совсун у Facebook. За її словами, якщо законопроєкт стане законом, то справу неможливо буде закрити, навіть якщо потерпіла забере заяву. Читайте також: Скільки українців вірять у перемогу України у війні проти росії — дослідження Читайте також: Сексуальна експлуатація жінок: у Броварах викрили сутенерку Нагадаємо, що нещодавно на Закарпатті стався суд, який сколихнув усю країну.

14-річна дівчина зазнала сексуального насилля від трьох підлітків, які знімали все на відео. Також хлопці виклали зйомку зґвалтування в соцмережі та показали однокласникам.

Про це дізналася її бабуся, коли побачила відео, після чого викликала поліцію. Читайте також: В Україні створили петицію про започаткування Дня вшанування захисників Маріуполя За словами омбудсмена Дмитра Лубінця, інцидент стався ще влітку 2021 року, але суд виніс вирок лише зараз – це умовний термін два роки та виплата 60 тисяч гривень моральної шкоди.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA