Сша Сша

У США розробили капсулу, що може колись замінити ін’єкції

Сейчас читают: 725
womo.ua

Нова капсула для ліків, розроблена в Массачусетському технологічному інституті, колись зможе замінити ін’єкції. Вона має роботизовану кришку, яка відкривається і вивільняє вміст після проходження бар’єра слизової оболонки, дозволяючи лікам, що переносяться капсулою, проникати в клітини, що вистилають кишківник.

Про це пише НВ. Дослідники продемонстрували, що вони можуть використовувати цей підхід для доставки інсуліну, а також ванкоміцину — пептида-антибіотика, який необхідно вводити ін’єкційно.

Капсула, яка використовується в цьому дослідженні, вивільняла своє корисне навантаження в тонкому кишечнику, її також можна запрограмувати на вивільнення в шлунку та товстій кишці.

Це робиться шляхом зміни pH, у якому розчиняється желатинове покриття. Дослідники також планують вивчити можливість доставки інших білкових препаратів, таких як агоніст GLP1 рецептора, який іноді використовується для лікування діабету II типу.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA