Франция Религия правила школа одяг новини світу Франция

У Франції дівчатам заборонили вдягати до школи мусульманську абаю

Сейчас читают: 548
womo.ua

У Франції заборонено ученицям носити одяг, який вказує на їхню релігійну приналежність. Про це пише France24. Зазначається, що державні школи Франції заборонили своїм ученицям приходити на заняття в абаї – довгій традиційній арабській жіночій сукні з рукавами, яку носять у громадських місцях.

Нововведення набуде чинності з 4 вересня, коли в країні розпочнеться новий навчальний рік. Читайте також: У країнах Африки щороку помирають понад 44 тисячі жінок та дівчат: причини та статистика У Франції з 2004 року діє закон, який забороняє вдягати до школи одяг чи символи, що вказують на релігійну приналежність учня чи учениці.

Сюди відносять хрести, єврейські кіпи й мусульманські хустки. Читайте також: Видання Forbes опублікувало статтю про переміщення 82-ї бригади: наслідки, заява Міноборони Читайте також: У Шотландії пінгвін став генерал-майором Королівської гвардії Норвегії: відео та фото Атталь повідомляв про наміри заборонити мусульманську сукню в школах ще після призначення на посаду в липні цього року.

А в листопаді 2022-го у Франції видавали нормативний документ, де зазначалося, що абаї й довгі спідниці можуть заборонити вдягати до школи, якщо їх носять «у спосіб, що явно вказує на релігійні переконання [учениці]».

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA