діти психологія дитяче виховання

Адаптація без стресу: як допомогти дитині звикнути до нової школи — поради психолога

Сейчас читают: 828
hochu.ua

З початком нового навчального року у школах з'явиться нові діти. Більшість із них — переселенці або евакуйовані із гарячих точок України.

Цим дітям потрібна особлива підтримка і адаптація. Раніше ми писали, як привчити себе прокидатися зранку, а тепер розкажемо, як адаптувати учня до нового колективу в умовах війни.Практикуючий психолог Олександр Конев дав дієві поради батькам, як адаптувати дитину до нової школи і колективу.

З його слів, період адаптації повинен тривати до 2 місяців, а якщо мова іде про нову країну, то від 6 місяців до року. Читати також Модні рюкзаки 2023 для школярів різного віку: стильно та зручно (ФОТО) Конев зауважив, що адаптація неабияк залежить від характеру дитини.

Якщо вона комунікабельна і активна, буде легше. Якщо ж дитина в тривожному стані, може знадобитися допомога спеціаліста.pixabay.com Читати також Вчимося, граючи: як розвиваючі мультики допомагають дітям пізнавати світ pixabay.com Читати також Щастя для дитини: яке воно, і як трансформувати його у доросле життя pixabay.compixabay.comНайважливіше, що можуть зробити батьки в період адаптації, це бути уважними до почуттів і побоювань дитини.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA