удача традиції Яке сьогодні свято свято церковний календар липень

Що обов’язково треба зробити на Петра і Павла, щоб залучити удачу

Сейчас читают: 563
hochu.ua

12 липня християни відзначають одне із найбільших церковних свят року — день апостолів Петра і Павла або ж Петрів день. Це свято для українців надзвичайно важливе, адже Петро — перший з апостолів, хто визнав Ісуса Христа месією, а Павло — колишній гонитель християн, який розкаявся і став палким проповідником християнства, поширюючи вчення Христа.

Обоє були страчені за свої переконання: Петра розіп'яли на хресті, а Павла обезголовили. Однак саме завдяки їм християнство продовжило поширюватися, тож відтоді ці святі уособлюють неперервну Церкву.Раніше ми вже розповідали, що не можна робити в цей день, а тепер розкажемо, як на свято Петра й Павла залучити в свій дім мир та удачу.

Про 4 обов’язкових справи розповідаємо далі. Читати також Петра і Павла: традиції, прикмети і заборони свята 12 липня На це свято віряни обов'язково йдуть в храм, ставлять свічку за здоров'я своїх рідних та близьких і просять в апостолів заступництва, зцілення від хвороб та захисту від бід і злих сил.

Потому заведено збиратися за святковим столом зі смачними наїдками. Обов’язково готуються страви з риби, а ще на столі у цей день має бути багато овочів та зелені.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA