місто Вікторія Психология війна місто Вікторія

Психологічна самодопомога у час війни: як взяти під контроль думки, тіло та емоції

Сейчас читают: 659
womo.ua

Зберегти здатність зважено й швидко приймати рішення в умовах війни — завдання номер один. Адже саме це є основою збереження власного життя й допомоги іншим.

Про три ключі психічної стабільності та правила психологічної допомоги самому собі розповідає Вікторія Горбунова — психологиня, докторка психологічних наук, волонтерка цілодобової безкоштовної психологічної підтримки “Розкажи мені” Інституту когнітивного моделювання.

Нескінченне волання сирени. Страшні новини нон-стоп, тривала відсутність базової безпеки, чи не щосекундне очікування повітряної тривоги буквально вибиває ґрунт з-під ніг, а з ним — і можливість критично мислити й примати рішення, від яких зараз без перебільшення залежить життя. «Наші думки, емоції та реакції тіла тісно взаємопов’язані та є трьома ключами до психічної стабільності», — зазначає психологиня.

Тіло. Режим, фізичні навантаження та гігієна Режим. Складно, але треба. Старатися лягати спати та приймати їжу в один і той самий час щодня. «Це підтримає фізіологічні ритми вашого тіла й дозволить йому краще орієнтуватися в часі та просторі», — пояснює Вікторія Горбунова. Фізичні навантаження. Хоча б мінімальні: зарядка, короткі прогулянки, розтяжка.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA