Україна здоров'я новини Україна

ОНКОсвідомість: онкологи України обʼєднались задля навчання українців

Сейчас читают: 333
womo.ua

До місяця обізнаності про рак підшлункової залози, що проходить у листопаді, інформаційний відеопроєкт “ОНКОсвідомість” публікує другий цикл програм, де провідні українські онкологи надають поради всім українцям щодо профілактики та діагностики цього небезпечного онкозахворювання.

Доступ для всіх безплатний. На жаль сьогодні не тільки війна вбиває українців. За даними Національного канцер реєстру щороку в Україні діагностують приблизно 4500 нових випадків раку підшлункової залози.

70%  хворих помирають вже на першому році від встановлення діагнозу, адже в половині випадків хворобу виявляють на пізніх стадіях. Смертність серед чоловіків і жінок майже однакова: 6% серед жінок та 5,5% серед чоловіків.

Середній шанс у пацієнта прожити рік після встановлення діагнозу становить 25%, а 5 років – лише 6%. Через війну на 2024 рік прогнози також невтішні, а причинами є невчасне обстеження населення, недоступність меддопомоги чи неможливість дотримуватися здорового способу життя й уникнення стресів.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA