Covid-19 болезнь МОЗ коронавірус

У шести областях України виявили випадки нового штаму Covid-19: подробиці

Сейчас читают: 695
womo.ua

В Україні зафіксовані 10 випадків захворювання на новий підвид штаму Covid-19 – «Еріс». Про це повідомило Міністерство охорони здоров’я. Читайте також: COVID-19 повертається?

Зафіксований новий штам «Пірола»: подробиці Зазначаємо, що «Еріс» є варіантом штаму коронавірусу SARS-CoV-2 «Омікрон».

Специфічною відмінністю «Ерісу» є додаткова мутація шипового білка, який швидше вражає ослаблений імунітет. Однак, за оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я, глобальний ризик для громадського здоров’я від цього штаму оцінюється як низький.

Симптоми його не відрізняються від характерних іншим відомим штамам Covid-19. Зокрема, можлива поява болю в горлі, нежитю, задишки, ломоти в тілі, головного болю й лихоманки. Читайте також: COVID-19 поширився через витік з лабораторії у Китаї — ФБР У МОЗ наголошують, що основою для захисту проти тяжкого перебігу Covid-19 є курс із трьох щеплень: дві дози первинної вакцинації, через п’ять місяців після другої бустерне щеплення.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA