місто Маріуполь місто Херсон История діти війна в Україні вибір редакції місто Маріуполь місто Херсон

Як звичайна металобаза стала домом для тисячі українців

Сейчас читают: 835
womo.ua

До повномасштабного вторгнення здавалося, що ні. Але металосервісні центри стали домом для майже тисячі родин зі сходу. На території центрів не припиняється процес металообробки і перевезення металу, але в офісних приміщеннях тепер стоять розстелені ліжка, повні речей шафи, мікрохвильовки і пральні машинки.

Українці, які там живуть створили свій графік чергувань, обрали старшого на поверсі і навіть посадили собі город. Так історично склалось, що наші металосервісні центри розташовані буквально у кожному населеному пункті України (зараз 37 оптових та понад 280 роздрібних торгових точок), – розповідають у «АВ метал груп», компанії, яка першою в Україні започаткувала ініціативу перетворення металобаз у домівки для вимушених переселенців. – Першою хвилею «гостей» стали співробітники та їхні родини, але новина про безплатний прихисток швидко розповсюдилась, і до нас почали їхати буквально усі – з Луганської, Донецької областей, Маріуполя, Херсона тощо.

Тоді, весною 2022-го, пусті офісні кімнати переробили на житлові кімнати, склад – на гостинний хол. Металобаза у Кропивницькому стала перевальним пунктом на 2-3 дні для людей, які тікали зі східних до західних регіонів.

На базах у Львові та Івано-Франківську деякі люди зі своїми тваринами живуть вже понад рік. Їм пообіцяли, що вони зможуть знаходитися там до кінця війни.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA