Эммануэль Макрона Эммануэль Макрон Олена Зеленська України Олена Зеленська Франция ЮНЕСКО новини світу Эммануэль Макрона Эммануэль Макрон Олена Зеленська України Олена Зеленська Франция

Олена Зеленська приїхала до Франції: причина візиту, фото

Сейчас читают: 859
womo.ua

9-го листопада перша леді України Олена Зеленська прибула з офіційним візитом до Парижа, де зустрілася з президентським подружжям Франції — Еммануелем та Бріджит Макронами.

Про це повідомила Олена Зеленська на своїй Instagram-сторінці. Зазначається, що Олена Зеленська виступила на 42-й сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у штаб-квартирі організації в Парижі, де подякувала за рішучу й дієву підтримку України у захисті її культурної спадщини від російської агресії, зокрема за включення об’єктів Всесвітньої спадщини в Одесі, Києві та Львові до списку пам’яток, які перебувають під загрозою, і надання посиленого захисту ще 20 об’єктам.

Дружина президента також відкрила українську книжкову поличку в бібліотеці ЮНЕСКО. У межах свого проєкту «Українська книжкова поличка» вона передала бібліотеці українські сучасні видання.

Крім того, перша леді разом із генеральною директоркою ЮНЕСКО Одрі Азулє оглянула українську фреску, яку створив протягом дня художник Гемі. Образи першої леді України:  Для першого виходу дружина Володимира Зеленського вбралася у сірий оверсайз костюм із широкими штанами та жакетом.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA