Психология війна дитина

Не очікуйте від дитини правильної поведінки: психологиня про те, як допомогти собі та дитині під час війни

Сейчас читают: 759
womo.ua

Війна — це надзвичайний стрес під час якого дітям та дорослим доводиться переживати кризові ситуації, в яких важливо зберігати спокій та раціональне мислення, особливо, коли є відповідальність за дитину.

У рамках проєкту “Women For The Future” психологиня Юнона Лотоцька розказала, у чому особливість станів «дорослий» та «дитина» у міжособистісних стосунках; що врахувати, щоб мати змогу підтримувати себе та дитину в умовах війни;  як будувати стосунки з дитиною, підтримувати та давати їй відчуття безпеки та як зменшити вплив стресу.

Перше, що варто пам’ятати батькам, це те, що діти — не дорослі. Не очікуйте від дитини розуміння, правильної поведінки. Стан дитини до 11-12 років — це завжди ваш стан.

Якщо ви хочете, щоб дитині було краще, то має бути краще вам. Після 11-12 років стан дитини це стосунки, діяльність, підтримка, тобто якщо у вас є підліток, то її стан витікає з того, які у неї стосунки з друзями, які є хобі тощо. «Рекомендую книгу Джон Медіна «Правила розвитку мозку дитини».

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA