Надзвичайно важливо створити нашим дітям райські спогади, щоб вони мали, чим причаститися у скрутну годину: Олеся Геращенко про пошуки джерел самозбереження під час війни

Сейчас читают: 902
womo.ua

Засновниця Українського центру злагоди, культуролог та конфліктолог, авторка книги «(Не)Свідоме мистецтво» Олеся Геращенко вже зараз активно  закликає до участі та модерації нового суспільного діалогу, який сприяє не лише самозахисту під час війни.

Йдеться і про пошуки національної злагоди після перемоги. Для збереження у ставленні один до одного чуйності та людяності можуть і мають використовуватися мистецтво, громадське лідерство, попередній досвід та спогади.

Про ефективність цих методів та готовність до спілкування у різних форматах Олеся розповіла WoMo. Я відчула певну безпорадність через неспроможність мистецтва зарадити катастрофі, яка нас спіткала Які дієві механізми пропонує візуальне мистецтво у врегулюванні військових конфліктів? Я пишу на цю тему дисертаційне дослідження, тобто мала би впевнено і недвозначно відповідати на це питання.

При цьому, після повномасштабного вторгнення близько півроку не мала снаги продовжувати працювати з матеріалами, бо відчула певну безпорадність через неспроможність мистецтва (як і принципово всього миротворчого інструментарію) зарадити катастрофі, яка нас спіткала.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA