Україна L’Oréal Україна Україна

L’Oréal Україна анонсує старт четвертого сезону премії L’Oréal-UNESCO «Для жінок у науці»

Сейчас читают: 422
womo.ua

Відповідно до оприлюдненого дослідження UNESCO, попри зростання кількості жінок, які обирають науку своєю професією, вони й досі становлять не більше 33% серед усіх науковців світу.

Лише 28% серед випускників технічних навчальних закладів та 40% випускників з інформатики — це жінки. Із часів заснування Нобелівської премії 1901 року всього 621 науковець здобув нагороду за свою роботу в галузі фізики, хімії та медицини, і серед них лише 22 лауреатки — жінки.

Високо цінуючи наукове пізнання й гендерну рівність, Фундація L’Oréal спільно з ЮНЕСКО започаткували в 1998 році програму «Для жінок у науці», яка спрямована на зміцнення позицій жінок у науці, підтримку провідного наукового досвіду і сприяння талановитим жінкамнауковицям у визнанні, на яке вони заслуговують.

У 2021 році українська Премія реалізується компанією L’Oréal Україна вже четвертий рік поспіль і є частиною глобальної Програми L’Oréal-UNESCO «Для жінок у науці».

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA