здоров'я

ChatGPT, як «симптом-checker», або ефективність ШІ в первинній діагностиці: експеримент редакції

Сейчас читают: 657
womo.ua

15 травня 2023 року Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) закликала до особливої обережності при використанні штучного інтелекту (ШІ) у сфері охорони здоров’я, наголошуючи, що дані, які використовуються для навчання ШІ, можуть бути упередженими, генерувати оманливу або неточну інформацію, створюючи ризики для здоров’я користувачів.

Проте, навіть офіційні попередження ВООЗ не зупиняють допитливих користувачів ШІ-платформ від вивчення можливостей ботів, починаючи зі створення текстів і закінчуючи самодіагностикою й самолікуванням.

Зважаючи на це, редакція womo.ua провела низку експериментів з ChatGPT і Microsoft Bing, з метою дізнатися, наскільки ефективними (або ні) вони можуть бути у якості персонального «лікаря», «діагноста», або «симптом-checker-а».

Звичайно, експерименти проводився під наглядом професіоналів медичної галузі. Варто також зазначити, що в ході експериментів, жодна людина не постраждала, а їх результати гарантовано будуть корисними багатьом ШІ-початківцям. Уявна самодіагностика умовного пацієнта Взяти участь в експерименті у якості професійного медичного консультанта ми запросили Віту Галицьку, керівницю проєктів та програм з напрямку ендокринологія європейської мережі медичних лабораторій Сінево.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA