харчування дієта раціон харчування

Безвуглеводна дієта: переваги та недоліки

Сейчас читают: 691
hochu.ua

Безвуглеводна дієта - це радикальніша версія низьковуглеводної дієти. Вибираючи такий тип харчування важливо виключити з раціону майже всі вуглеводи, включаючи цільнозернові продукти, фрукти та більшість овочів.Безвуглеводна дієта спрямована на виключення вуглеводів з раціону.

Натомість люди, які сидять на дієті без вуглеводів, можуть вибирати в основному з продуктів тваринного походження: м'ясо, морепродукти, свійський птах, яйця, сир, масло та сало.

Читати також Гарна пам'ять і хороший настрій: дієтолог розповіла про дієту для мозку Деякі прихильники стверджують, що нульовий рівень вуглеводів буквально означає нульовий рівень вуглеводів, а це означає жодних рослинних продуктів.

Інші ж можуть наполягати, що овочі з низьким вмістом вуглеводів, такі як шпинат, салат і т.д.– пояснює нутрицолог Кріста Лінарес у своїй статті на Рevention.Дослідження вказують на те, що заміна вуглеводів білками або жирами може мати позитивний ефект на зменшення відчуття голоду та зниження споживання калорій, що, у свою чергу, сприяє зниженню ваги.Одне з досліджень, у якому брали участь 79 дорослих, які страждають на ожиріння, показало, що за 6 місяців ті, хто обмежив споживання вуглеводів до менше 30 грамів на день, втратили приблизно на 4 кг більше у порівнянні з тими, хто обмежував споживання жирів до менше 30 % Добових калорій.Інші дослідження також підтверджують, що дотримання безвуглеводної або кето дієти протягом більше 12 місяців може призвести до більш стійкої втрати ваги порівняно з дієтами з низьким вмістом жирів.Але варто відзначити, що не всі дослідження однозначні у висновках.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA