Оксана Забужко місто Берлін Берлінале Оксана Забужко місто Берлін

74-й Берлінський міжнародний кінофестиваль відзначився акціями протесту

Сейчас читают: 630
womo.ua

Кілька днів тому стартував Берлінале, один з найавторитетніших міжнародних кінофестивалів. Він став особливим для України, оскільки серед його учасників присутні українські фільми, а до складу журі увійшла письменниця Оксана Забужко.

Під час пресконференції членів журі на початку фестивалю в телефоні Оксани Забужко спрацював додаток «Повітряна тривога». Це нагадало всім присутнім на конференції про повномасштабну війну в Україні.

Фото: REUTERS/Annegret Hilse Втім, церемонія відкриття Берлінале не обійшлася без кількох гучних акцій протесту. Дехто з присутніх зірок виступив проти участі в церемонії політиків від партії «Альтернатива для Німеччини» (AfD), що останнім часом набирає популярності та відома вимогами іміграційних обмежень, масових депортацій та расистськими висловлюваннями.

Німецька актриса Фелін Рогган вийшла на червону доріжку у намисті FCK AfD. Її підтримала модель Папіс Лавдей, яка з’явилася з плакатом «Ні расизму, ні AfD» і вбранні із написом «Більше емпатії».

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA