Україна Пакистан Бангладеш українська мова розвиток Україна Пакистан Бангладеш

До Міжнародного дня рідної мови: 16 цікавих факти про українську мову

Сейчас читают: 554
womo.ua

Цей день є важливою подією, що підкреслює значення мовного та культурного різноманіття по всьому світу. Свято започатковано ЮНЕСКО у 1999 році з метою сприяння багатомовності та захисту всіх мов, особливо тих, що знаходяться під загрозою зникнення.  Факти про Міжнародний день рідної мови: Обрання 21 лютого, як дати Міжнародного дня рідної мови, не було випадковим.

Ця дата вшановує пам’ять мовного руху в Бангладеш, коли у 1952 році студенти виступили на захист статусу бенгальської мови як однієї з офіційних мов Пакистану.

Акції протесту призвели до трагічних подій тож цей рух став символом боротьби за мовні права. Цікаві факти про українську мову: Українська мова має глибокі історичні корені, що сягають щонайменше 14 століття назад, з часів Київської Русі.

Українська мова відома своєю мелодійністю, тож вона займає друге місце після італійської за кількістю мелодійних звуків. Українську мову забороняли близько 134 раз.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA