Украина аутизм Украина

Життя дітей розладами спектра аутизму під час війни

Сейчас читают: 751
womo.ua

Війна та аутизм. Війна в Україні негативно вплинула на всіх наших громадян. Серед найбільш вразливих категорій — діти з розладами спектра аутизму (РСА), яким довелося разом з батьками тікати від бойових дій та облаштовувати своє життя на новому місці заново.

Діти з РСА чутливі навіть до найменших змін у їхньому житті: новий одяг, прогулянка незнайомим маршрутом чи нова людина в оточенні.

Такі кардинальні зміни, як переїзд до нового міста чи навіть країни, що супроводжуються постійною тривогою та страхом за власне життя, мають руйнівний вплив на ментальне здоров’я дітей з аутизмом та провокують затримку у розвитку на роки.

За статистикою, саме Львівщина знаходиться у переліку регіонів, де найбільша кількість дітей із діагностованим РСА — це понад 1100 малюків — за оцінками Національної служби здоров’я України, станом на жовтень 2023.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA