Україна биография особисте життя відомих людей українські письменники цікаві факти вірші дні народження відомих людей Україна

Марко Вороний: цікаві факти з життя репресованого українського письменника

Сейчас читают: 130
womo.ua

Марко Миколайович Вороний народився 18 березня 1904 року в родині письменника та дворянки, дочки автора слів «Ще не вмерла Україна» Миколи Андрійовича Вербицького.

Марко Вороний — український письменник, перекладач, дитячий поет доби розстріляного відродження та син відомого українського письменника Миколи Вороного.

Більше цікавих фактів про Марка Вороного читайте нижче. Марко Вороний цікаві факти Родинне дерево Марка Вороного  Як ми писали вище, Марк Вороний народився не в простій сім’ї, його батько відомий український поет та громадський діяч Микола Вороний.

Мати Віра Вербицька-Антіох — донька поета Миколи Вербицького. Дід Микола Вербицький — український письменник та журналіст походить з дворянської родини — його мати походила з відомого князівського роду Голіциних.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA