Україна робота бізнес поради жінки кар'єра Україна

Жінки в ІТ: три історії про упередження Або чому лідерські якості не пов’язані з гендером

Сейчас читают: 447
womo.ua

Нині жінки все частіше приходять у сфери, в яких переважно працювали чоловіки. Це доводить, що можливість самореалізації та розвитку не має обмежуватися статтю.

Втім, жінки все ще зіштовхуються з купою упереджень, які ускладнюють професійний шлях, і при виборі сфери, і під час пошуку роботи, і в самому колективі.

Спростувати деякі з них взялися Head of Talent Acquisition Єлизавета Воробйова та Employment Lead Дарʼя Кириченко. Вони працюють в Mate academy — EdTech-стартапі, направленому на навчання ІТ-професіям та допомогу з працевлаштуванням, а також виступають кураторками в менторській програмі для жінок БУДЬ від INSCIENCE та Digitizing.Space. Єлизавета Воробйова Head of Talent Acquisition в Mate academy Жінки — погані лідерки На жаль, часто я чула це саме від чоловіків на керівних посадах.

Хоч зараз на рівні законодавства заборонено вказувати бажану стать у вакансії, це може бути внутрішня домовленість не розглядати певних кандидатів.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA