Украина Україна Росія війна Украина Україна Росія

Жінки, що пережили насильство, мають всі шанси на відновлення, але є декілька складових — адвокатка Олена Сотник

Сейчас читают: 717
womo.ua

Олена Сотник, адвокатка Небесної сотні, учасниця Центру безоплатної правової допомоги для постраждалих під час подій на Майдані Незалежності, перша жінка-стипендіат від України за програмою глобального лідерства Єльського університету, народна депутатка України VIII скликання від партії «Самопоміч».

Під час роботи у парламенті була секретаркою Комітету ВРУ з питань європейської інтеграції, головою підкомітету з питань адаптації українського законодавства до законодавства ЄС, першою заступницею голови комітету з юридичних питань та прав людини у ПАРЄ, адвокаткою постраждалої від насильницьких дій поліцейських у Кагарлику.

Зараз Олена Сотник — одна із засновниць Фонду Future for Ukraine. В інтерв’ю для WoMo вона розповіла про важливість визнання країнами, що дії росії в Україні є геноцидом, про те, чому ще рік тому у ПАРЄ депутати намагалися відновити зв’язки з росією, та про зміну ставлення до травм в українському суспільстві, щоб Україна могла відновитися від пережитого. Під час роботи у парламенті ви були секретаркою Комітету ВРУ з питань європейської інтеграції, головою підкомітету з питань адаптації українського законодавства до законодавства ЄС.

Як ви оцінюєте змогу України виконати рекомендації Європейської Комісії, необхідні до початку переговорів про повноправне членство в ЄС? Єврокомісія не готувала ці пункти, тому що вирішила, що це буде важливо для України.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA