Україна дослідження війна в Україні новини вибір редакції ефективність Україна

Як громадяни оцінюють життя в Україні та вектор її розвитку

Сейчас читают: 609
womo.ua

Щороку напередодні Дня незалежності дослідницька компанія Gradus Research проводить опитування населення, аби дізнатися, як громадяни оцінюють життя в Україні та вектор її розвитку, яким бачать своє майбутнє та в якому напрямку змінюються як суспільство.

У 2024 традиція проведення дослідження продовжується, аби прослідкувати, як українське суспільство трансформується під впливом повномасштабної війни та інших чинників. Українців продовжує об’єднувати спільний ворог та ​​відчуття приналежності до української нації, проте роз’єднують різні політичні погляди У порівнянні з минулим роком трійка об’єднуючих факторів у суспільстві залишається незмінною: спільний ворог, який несе велику загрозу, відчуття своєї приналежності до української нації та спільне бачення майбутнього країни.

Однак у переліку роз’єднуючих факторів уперед виходять різні погляди на рішення керівництва країни та різні політичні погляди, тоді як ще рік назад ключове значення відігравав чинник соціального статусу та рівня матеріальної забезпеченості. Українське суспільство стає толерантнішим до іноземців Міграційні зрушення, спричинені повномасштабним вторгненням, досвід біженства та життя у незнайомих культурах, залишили свій відбиток на ставленні українців до мігрантів з інших країн — ця позитивна тенденція спостерігається як у покращенні ставлення до іноземців, які переїхали жити в Україну, та і до тих, хто релокувався в Україну в метою працювати тут. “Через війну та міграцію ми вже маємо проблему з нестачею кадрів, яка з часом буде лише посилюватись.

Традиційно українське суспільство було досить закритим до мігрантів з інших країн. Тож у цьому контексті тренд до більшої толерантності серед населення означає, що ми будемо відкритішими до іноземної трудової

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA