Україна робота жінки кар'єра успішна жінка Україна

Віра Моторко: «Вікіпедія — це спосіб життя»

Сейчас читают: 324
womo.ua

Віра Моторко, редакторка та перекладачка Вікіпедії, нещодавно отримала престижну міжнародну нагороду Вікімедіа — «Вікімедієць року».

В ексклюзивному інтерв’ю для WoMo Віра розповіла про свій шлях у Вікіпедії, мотивацію, виклики та майбутнє української Вікіпедії. Віро, розкажіть, будь ласка, що надихнуло вас стати редакторкою та перекладачкою Вікіпедії? Я зробила своє перше редагування, коли помітила, що потрібна мені стаття значно коротша українською мовою, ніж іншими.

Українською мовою говорять десятки мільйонів людей, і стає образливо, коли бачу, що якоїсь інформації бракує українською, хоча вона могла б існувати.

Більшість інтернет-ресурсів мають свою редакцію, і як читачка я не маю на них жодного впливу — натомість Вікіпедію можна редагувати, можна додавати інформацію українською, і робити це видалося мені найприроднішим рішенням.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA