Иван Франко биография особисте життя відомих людей українські письменники цікаві факти дні народження відомих людей Иван Франко

Михайло Павлик – критик марксизму та борець за жіночі права: цікаві факти з життя відомого українця

Сейчас читают: 312
womo.ua

Михайло Павлик — український письменник та видатна постать на історичному тлі ІІ пол. ХІХ – поч. ХХ ст.. На жаль, склалося так, що потужна діяльність Михайла Павлика повною мірою не вивчена і залишається невідомою широкій громадськості.

Навіть у наукових колах про нього знають загальні речі. Михайло Павлик був людиною широкого і щедрого обдарування, писав вірші й прозу, все життя займався журналістикою, був редактором, видавцем, бібліографом, перекладачем, філософом, істориком, етнографом та фольклористом.

Детальніше про його біографію читайте нижче в статті у вигляді фактів. Читайте також: Найочікуваніші фільми 2025 року: топ-30 прем’єр наступного року 25 фактів про Михайла Павлика — українського письменника та друга Івана Франка Народився у небагатій сім’ї землеробів і ткачів у с.

Монастирське (Гирівка), — нині околиця районного центра Косів Івано-Франківської області. Навчався в Косівській школі, Снятині, Коломийській нижчій гімназії, Львівській академічній гімназії.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA