Сша Люксембург місто Лондон місто Великое Герцогство Люксембург новини світу успішні жінки успішна жінка посада Сша Люксембург місто Лондон місто Великое Герцогство Люксембург

Уперше в історії жінка очолила Міністерство оборони Люксембургу

Сейчас читают: 860
womo.ua

Ексміністерка фінансів Люксембургу Юріко Бакес очолила Міністерство оборони країни, ставши першою жінкою на цій посаді. Про це повідомляє «Європейська правда».

Зазначається, що новий уряд Люксембургу на чолі з лідером Християнсько-соціальної народної партії Люком Фріденом офіційно прийняв повноваження у п’ятницю, 17 листопада. Читайте також: Уперше в історії: очільником Військово-морських сил США стане жінка Юріко Бакес в уряді обійматиме посади міністерки оборони, міністерки з питань гендерної рівності й різноманітності, а також міністерки мобільності й громадського транспорту.

Бакес представляє Демократичну партію, яка входить до коаліції разом із Християнсько-соціальною народною партією. Читайте також: Британську кіберспецслужбу вперше очолить жінка Що відомо про Юріко Бакес? Нова очільниця Міноборони народилась у Японії, у родині люксембурзьких експатріатів, де навчалася до переїзду в Лондон.

Раніше вона працювала на дипломатичних посадах в МЗС Люксембургу, була представницею Європейської комісії в цій країні й стала першою жінкою на посаді керівника адміністративного представництва Великого герцога Люксембурзького Анрі. Читайте також: Уперше за майже 800 років: жінка очолила Верховний суд Англії З 2021 по 2023 рік Бакес була міністеркою фінансів Люксембургу, де очолювала зусилля з урегулювання економічної кризи, спричиненої повномасштабним вторгненням росії в Україну.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA