Сша місто Лондон суд BBC новини світу Сша місто Лондон

Уперше за майже 800 років: жінка очолила Верховний суд Англії

Сейчас читают: 271
womo.ua

Сью Карр стала першою жінкою за майже 800-річну історію, яка очолила Верховний суд Англії. Вона вже склала присягу на церемонії в Королівському суді Лондона.

Про це пише BBC. 59-річна Сью Карр стала 98 суддею, замінивши попереднього суддю лорда Бернетта, який обіймав посаду впродовж шести років.

Тепер на Карр покладено 400 юридичних обов’язків, серед яких винесення рішень у найважливіших справах, а також нагляд за навчанням і настановами для суддів і представлення поглядів усієї судової системи уряду. Читайте також: Флагманську авіакомпанію Австралії вперше в історії очолила жінка Зазначається, що одним із пріоритетів у її роботі буде поліпшення ситуації з репрезентацією жінок у судовій системі.

Раніше Карр заявляла, що хоче бути наставницею для молодих жінок. Читайте також: Пенні Пріцкер стала новою спецпредставницею США з питань економічного відновлення України Окрім цього, Карр підтримує впровадження статевого виховання в освітній процес, оскільки це «дасть можливість дівчатам процвітати, не страждаючи від гендерних стереотипів». Читайте також: Уперше в історії: очільником Військово-морських сил США стане жінка Додамо, щоб посаду могла обійняти жінка, довелося внести правки до закону, оскільки в британській конституції дотепер був лише термін «лорд – головний суддя», а не «леді».

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA