натхнення читання вибір редакції

Жінка без якої “історія Вінстона Черчилля та всього світу була б зовсім інакшою”

Сейчас читают: 616
womo.ua

Саме так сказав про Клементину Черчилль британський генерал Гастінгс Ісмей. І не дарма, адже Клементина зробити значний внесок не тільки у перемогу союзників під час Другої світовій війни, але й додавала своєму чоловікові мужності та сили протягом 56 років подружнього життя.

Саме вона придумала план як відновити статус Вінстона після трагедії на Галліполі. У 40-х роках вона обіймала посади президента Асоціації молодих жінок-християнок War Time Appeal, голови пологового будинку для дружин офіцерів Фулмер Чейз, а також  голови Фонду Червоного Хреста.

Але почнімо спочатку. Народилась Клементина у дворянській родині 1 квітня 1885 року. Здобула гарну освіту й виявила виняткові навички та зацікавленість у різних предметах.

Проте її мати не дуже раділа захопленню дочки, бо вважала що найголовніше — це вдалий шлюб. Саме це й спричинило конфлікт між ними, Клементина прагнула здобути вищу освіту, що аж ніяк не було сумісним із  материнськими планами покращити соціальний статус і фінансову стабільність родини.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA