Илон Маск Сша наука Космос Марс экспедиция Илон Маск Сша

Український інженер Сергій Якимов очолив Марсіанську дослідницьку станцію

Сейчас читают: 537
womo.ua

Український інженер Сергій Якимов став керівником Марсіанської дослідницької станції, розташовану в пустелі Юти, що в США. Про це пише «Голос Америки».

Станцію класифікують як геологічний аналог, тому що геологія навколишньої пустелі близька до геології Марса. Дослідники живуть у спеціальних модулях, харчуються продуктами з теплиці, а зовні виходять лише у скафандрах. Читайте також: NASA: Через 5 років на поверхню Місяця вперше ступить астронавтка Сергій вивчав системи керування літальними апаратами в Київському політехнічному університеті.

У 2015 році він потрапив у сотню претендентів для експедиції на Марс. Політ так і не відбувся, бо компанія з Нідерландів Mars One, яка організовувала експедицію, збанкрутувала. Читайте також: Космічний туризм SpaceX: уперше космічний екіпаж очолила жінка Дослідницька станція в пустелі Юти створена громадською організацією – «Марсіанським товариством».

Серед донорів проєкту – мільярдери Джеф Безос й Ілон Маск. Читайте також: Вперше на Місяць полетить жінка — NASA The post Український інженер Сергій Якимов очолив Марсіанську дослідницьку станцію appeared first on WoMo — видання для дивовижних жінок.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA