IT

Українські IT-спеціалісти жіночої статі отримують меншу зарплату, ніж чоловіки, — дослідження

IT
Сейчас читают: 129
womo.ua

Згідно з дослідженням українського порталу з пошуку роботи серед IT-спеціалістів Djinni, українські жінки, що працюють у сфері IT, отримують на 10-30% менше зарплати, ніж чоловіки.

Різниця у заробітній платі найбільш помітна серед менеджерів. На порталі проаналізували майже 6 тисяч профілів кандидатів, де можна визначити стать за іменем, і встановили, що лише чверть найнятих спеціалістів є жінками.

Про це повідомляє Telegram-канал Djinni. За даними порталу, серед розробників лише 5–15% жінок, і їхня кількість зменшується зі зростанням досвіду.

Аналогічною є ситуація серед менеджерів (product, project), де чоловіки отримують вищу зарплату зі збільшенням досвіду роботи. Читайте також: Жінки та бізнес: з чого почати та як отримати грант на розвиток своєї справи У своїх резюме жінки вказують нижчу очікувану зарплату, ніж чоловіки на тій самій посаді.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA