Україна Статистика бізнес жінки дослідження Україна

Кожен другий малий бізнес в Україні відкривають жінки, — дослідження

Сейчас читают: 835
womo.ua

У 2023 році кожен другий новий ФОП в Україні відкривають жінки. Від початку 2023 року вже було зареєстровано 36 892 ФОПи, з них 51% або 18 776 створили жінки.

Про це повідомляє Опендатабот. Зазначається, що частка жінок, які відкривали ФОПи, значно зростала. Третина нових ФОПів, зареєстрованих жінками у 2022 році, займаються роздрібною торгівлею — їх майже вдвічі більше, аніж тих, які відкрили чоловіки. Читайте також: Як на жінок та дівчат впливає тривала війна в Україні: подробиці Фото: Опендатабот У 2022 році жінки випереджають чоловіків у сфері надання інших індивідуальних послуг (85% нових справ — жінки), у виробництві одягу, освіті та hr (75%), соцдопомозі (74%) та охороні здоров’я (72%) тощо. Читайте також: Благодійний проєкт «Незалежні» – навчальний курс для українок у тилу задля допомоги жінкам на фронті Натомість ситуація із жінками на чолі компаній не така позитивна.

Рік у рік кількість жінок-директорів середнього та великого бізнесу зменшується. У 2021 році лише 35% бізнесів очолювали жінки.

Рік повномасштабного вторгнення скоротив їх кількість до 29%. Загалом торік було відкрито 9 405 компаній під керівництвом жінок.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA