собаки діти тварини дослідження домашні тварини

Три наукові докази того, як собаки підтримують розвиток та добробут дітей

Сейчас читают: 195
womo.ua

Науковці Waltham Petcare Science Institute, дослідницького центру компанії Mars, зібрали переконливі докази того, як взаємодія з собаками позитивно впливає на фізичний та емоційний розвиток дітей.

Проведені дослідження демонструють три ключові способи, якими чотирилапі друзі сприяють здоровому зростанню малюків. Взаємна користь: як спілкування дітей та собак впливає на «гормон щастя» Попереднє дослідження Waltham Petcare Science Institute вже довело, що взаємодія дітей із собаками знижує рівень кортизолу (гормону стресу) в обох сторін — особливо у дітей, які мають сильну прив’язаність до своїх улюбленців.

Нове ж виявило роль окситоцину (так званого «гормону щастя») у взаємодії між дітьми та собаками. Зокрема, науковці встановили, що рівень окситоцину у дітей значно підвищується під час гри з собаками — незалежно від того, чи це їхній власний домашній улюбленець, чи собака-терапевт. Читайте також: Animal Planet: 9 найкращих документальних фільмів про тварин Окситоцин здатен знижувати рівень стресу та тривожності.

Цей гормон пов’язаний з відчуттям розслаблення, довіри та загального психологічного добробуту. Аналізуючи результати, дослідники встановили, що: Рівень окситоцину у дітей був значно вищим під час гри з собаками порівняно з самостійною грою; Позитивний ефект спостерігався як при взаємодії зі знайомими, так і з незнайомими собаками; У собак також підвищувався рівень окситоцину під час спілкування зі знайомими дітьми, а рівень кортизолу (гормону стресу) помітно знижувався після такої взаємодії. Емоційна підтримка: домашні улюбленці як каталізатори соціального та емоційного розвитку дітей Згідно з проведеним дослідженням, зростання поруч з хатніми тваринами має позитивний вплив на соціальний, емоційний та освітній

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA