Сша Україна Франція жінки натхнення успішна жінка вибір редакції Сша Україна Франція

Ті що змінюють світ: п’ять перших жінок в політиці

Сейчас читают: 712
womo.ua

Вже давно є нормальним що жінки беруть участь у голосуваннях, балотуються в депутати та очолюють уряди. Але ще понад 100 років тому все було інакше — жінки не мали права голосу, бо політика вважалася суто чоловічою справою.

І якщо ви не носите штанів, то вам нема чого робити біля будівлі якогось конгресу чи парламенту. Хіба що можете замовити портрет на його тлі.  Ірина Калинець Україна Хто ж із жінок-політиків міг би гідно представити Україну сьогодні?

Зрозуміло, що можна було написати про політичну діяльність Олени Теліги чи Лесі Українки, але хотілося б розповісти вам про політику нової, незалежної України, якій наступного року виповнюється 33 роки.

І така жінка є! Це українська поетеса, діячка дисидентського руху, активістка українського національного та правозахисного руху, мисткиня та філологиня Ірина Калинець зі Львова.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA